Nieuws


Woensdag 11 september 2024 – Enthousiast van start met aardappels, uien en varkentjes

Aardappelen en uien van het Boerenland
LOKA Groot Voorst streeft ernaar zo veel mogelijk verse producten aan te bieden van het omringende boerenland. Dit is het seizoen van de verse aardappelen en uien! Wekelijks kan je ze tot dinsdagavond bestellen via de webshop, dan liggen ze de zaterdag daarop voor je klaar.


Weekend van het Varken
Komend weekend wordt in het hele land het Weekend van het Varken gevierd. In Klarenbeek doet onze leverancier Erf Dijk 43 mee. Dat betekent dat je aan de Krommendijk 43 van alles kunt beleven wat te maken heeft met varkens: er zijn rondleidingen over het bedrijfsterrein, iedereen mag van dichtbij naar de varkens kijken, voor de kinderen zijn er spelletjes en wordt er geschminkt en bezoekers kunnen proeven van het vlees van de eigen varkens.
Dit leuke, gratis evenement, waar het bestuur van LOKA uiteraard ook gaat kijken, vindt plaats op 14 en 15 september van 10.00 tot 16.00 uur. Zien we je daar?

We gaan weer enthousiast van start!
Nu de vakanties voor zo’n beetje iedereen voorbij zijn, gaat LOKA Groot Voorst ook weer enthousiast van start. Afgelopen weekend waren we voor één keer gesloten omdat we toen op de Boerenmarkt in Twello stonden. Dat deden we om meer bekendheid te krijgen en nieuwe leden te werven. Dat laatste is goed gelukt: maar liefst 15 mensen schreven zich in! Zij werden namelijk ook direct enthousiast van het idee achter LOKA: boodschappen doen voor elkaar bij lokale en regionale boeren en die eens per week ophalen op een vaste plek (Pampus). Zo leren we elkaar steeds wat beter kennen en kunnen we ook andere dingen uitwisselen dan alleen de wekelijkse versproducten. In de praktijk blijkt dat dit al heel fijn werkt. Kom je ook eens kijken?


Woensdag 29 mei 2024 – MINIMARKT op 22 juni – Wil je ook een kraampje? Mail ons dan!

Op zaterdagmorgen 22 juni organiseren we een minimarkt bij ons vaste uitgiftepunt: Pampus in Wilp.

We willen daarmee lokale ondernemers en hobbyisten de mogelijkheid bieden om gratis een kraampje te bemensen om hun producten aan te bieden, van eigen teelt of van eigen fabricaat. Het mag van alles zijn: van groenten en fruit tot sieraden en kleding – sinds onze start begin dit jaar hebben we ontdekt dat er in en om Voorst een grote variëteit aan streekproducten is.

Denk je nu “Wow daar wil ik ook mijn zelfgemaakte of zelfgekweekte producten verkopen!” mail dan naar info@lokagrootvoorst.nl voor een plekje. Ook als je liever eerst nog wat meer informatie wilt over de minimarkt, kan je ons op dit adres mailen.


Vrijdag 3 mei 2024 – Moederdag special – Ook bij moeders gaat de liefde door de maag

Volgende week zondag, 12 mei, is het weer Moederdag. Nu verdienen alle moeders natuurlijk elke dag van het jaar een beetje extra aandacht en liefde 💛 maar met Moederdag doen ze daar bij onze broodleverancier, BROOD.revolutie, nog een schepje bovenop. Ben je op zoek naar een lekker en origineel cadeau 🎁 dan is een artisanale Panettone misschien een idee! Want ook bij moeders gaat de liefde door de maag 😍

Dit zoete Italiaanse 🇮🇹 ‘brood’ wordt speciaal voor Moederdag gebakken door ambachtelijke zuurdesembakker Gerwin Brand.Geheel natuurlijk gerezen op basis van zuurdesem, grotendeels bestaand uit biologische ingrediënten, geparfumeerd met Bergamot citroen 🍋 vanille en huisgemaakte geconfijte sinaasappelschil 🍊 en rozijnen. ⁣

Vanwege de luchtige structuur is het eigenlijk meer cake dan brood. Een echte verwennerij 🤩 In Italië wordt het vooral rond Kerst gegeten, geserveerd in plakken bij de koffie of thee, of bij een zoete wijn zoals spumante of moscato 🥂

De Panettone is vanaf a.s zaterdag tot en met dinsdagavond 7 mei in onze webshop te bestellen (of klik hier voor de rechtstreekse link) en kan de dag voor Moederdag worden opgehaald tijdens ons uitgiftemoment. Het brood weegt een kilo (!) en kost €55,=. ⁣Panettone is minstens 3 maanden houdbaar, dus je kunt er ook voor kiezen om heeeeeel lang van dit verrukkelijke brood … eh cake, te genieten 🩷


Zaterdag 30 maart 2024 – Nieuw in de webshop

Huidboters en balsems van ByMonika

Persoonlijke huidverzorging van Monika Bruntink uit Posterenk. Monika maakt haar eigen huidboter en balsem van producten met een biologische oorsprong. De verschillende producten verwennen je huid, maar zijn ook verkrijgbaar voor specifieke huidproblemen. Als geurfrequentiespecialist geeft Monika haar eigen touch en energie aan ieder potje en flesje mee. Voor meer informatie kan je hier kijken.


Veldhoeve kip

We hebben al een tijdje rund- en varkensvlees in ons assortiment. Maar kip bleek iets lastiger te realiseren. Gelukkig kunnen we sinds vandaag via Dijk 43, Veldhoeve kip aanbieden. De Twentse Veldhoeve kippen krijgen de tijd en de ruimte om in alle rust op te groeien met een natuurlijk dag- en nachtritme dankzij de ramen in de stal. Deze gezonde en sterke kippen krijgen 100% plantaardig voedsel, en worden niet behandeld met coccidiostatica of antibiotica.


Zondag 18 februari 2024 – Biertjes in de webshop

De bieren van Beekzicht zijn nu te koop in onze webshop

Zo gaaf dat je nu ook het bier van Landgoed Beekzicht bij ons kunt kopen! Alleen al om de naam zou je ze willen hebben: Jonker Bosch (American Amber Ale), Beekzichter Koyt (kuitbier) en Beekzichter Juffersgat (quadrupel).

Het Beekzichter bier draagt het keurmerk Erkend Veluws Streekproduct. Dat komt omdat de ingrediënten lokaal vervaardigd worden; zoals graan van boerderij De Kolke in Voorst, Hop van Hop voor Bier in Empe, gagel uit het Gagelven op het landgoed zelf en water van de Veluwe. Gebrouwen bij Brouwerij Chamaven in Zutphen. Zo is de cirkel rond.


Zaterdag 3 februari 2024 – Nieuw in de webshop

Biologische groenten van de Overkant

Tuinders Sander Bakkenist en Laurens van Zwol van Tuinderij de Overkant uit Twello gaan biologische groenten (en fruit) aan ons leveren. Een deel komt van hun eigen land, verder wordt het assortiment aangevuld met biologische groenten van andere biologische tuinders in Nederland. Superblij mee, want op deze manier heb je nog meer keuze in onze webshop!

Varkensvlees van Dijk 43

Wilma en Tonnie van Dijk 43 uit Klarenbeek leveren eerlijk varkensvlees. Sinds 1974 zijn er varkens te vinden op de boerderij. Eerst in grootschalig verband, ingericht op de wereldmarkt. Maar sinds 2019 doen ze het op een andere manier: duurzaam, diervriendelijker en met cliënten op hun zorgboerderij. De varkens hebben veel ruimte, zowel buiten als binnen. De voeding voor de varkens wordt zoveel mogelijk uit de regio of van eigen land gehaald. Het varken wordt bij hen van ‘zaadje tot karbonaadje’ gecontroleerd en door een lokale ambachtelijke slager geslacht. 
Kortom een mooi lokaal product dat prima binnen Loka Groot Voorst past. Je kunt nu dus ook voor varkensvlees terecht in onze webshop!


Zondag 28 januari 2024 – Ontbijtje met brood van BROOD.revolutie

Zoooo dat ziet er lekker uit! Dit is brood van BROOD.revolutie, onze broodleverancier.

Bakkers Jolien, Lotte en Annemiek hebben elkaar gevonden in een gezamenlijke passie voor lokale producten. In hun broodavontuur ontdekken ze steeds meer lokaal geteelde (oude) granen, nieuwe mogelijkheden en goede combi’s. Ze werken samen met korenmolen ‘De Leeuw’ in Lettele, boerderij ‘Bij Tjoonk’ in Bathmen, boerderij ‘Ruimzicht’ in Halle, landgoed ‘Velhorst’ in Lochem en Lizelore Vos in Kraggenburg. Zoveel mogelijk biologisch en biologisch-dynamisch. Ze geloven net als wij in een eerlijke samenleving en vinden dat boeren, molenaars en bakkers een goede prijs mogen krijgen voor het ambachtelijke product dat ze met zoveel liefde en gedrevenheid maken.

Het zuurdesembrood dat door deze dames wordt gebakken bestaat alleen uit meel, water en een beetje zout. Hierdoor geeft het minder problemen als je gevoelig bent voor granen.

Als lid van Loka Groot Voorst kan je dit heerlijke brood bestellen en op zaterdagochtend ophalen bij Pampus. Zo kan het dat je op zondagochtend een verrukkelijk ontbijtje hebt…


Zaterdag 20 januari 2024 – De eerste ophaaldag was een feestje

Wát een ontzettend leuke ochtend hebben we gehad met elkaar! Het feest was compleet toen Jeffrey, Joris, Marieke en Ilja van Loka055 met een prachtige taart aankwamen om ons te feliciteren met de eerste Loka Groot Voorst ophaalochtend. 

Voor een aantal vrijwilligers was het vroeg opstaan geblazen, want de  bestellingen stonden bij de leveranciers, klaar om opgehaald te worden. Superleuk: hier een praatje, daar even schrikken van twee grote zwarte honden die aan kwamen rennen, en weer ergens anders hadden we even geen idee waar we ons mochten melden op het totaal lege erf. Alles kwam (natuurlijk) goed en om 10.30 uur waren we geïnstalleerd bij Pampus en stond alles klaar om opgehaald te worden door de eerste klanten. 

Het werd al snel gezellig druk met leden en geïnteresseerden; mensen die lid wilden worden konden het inschrijfformulier invullen onder het genot van een kop koffie met iets lekkers erbij. En met enige trots mogen we melden dat er behoorlijk wat nieuwe aanmeldingen zijn.. Deze nieuwe leden krijgen komende week een welkomstmail met hun inlogcode en kunnen tot dinsdagavond 20.00 uur bestellen in onze webwinkel. Ophalen en verbinden kan weer op zaterdag tussen 10.30 en 12.30 bij Pampus. Kom je ook? We verheugen ons erop je dan te zien!


Vrijdag 12 januari 2024 – Loka Groot Voorst gaat morgen van start!

Zaterdag 13 januari 2024 is het zover! We gaan proefdraaien met Loka Groot Voorst. Nu zijn alle mandjes nog leeg, maar vanaf morgenochtend tot dinsdag 20.00 uur vullen we ze met de superverse producten van onze lokale boeren. Zaterdag 20 januari van 10.30 uur tot 12.30 uur is het ophaalmoment bij Pampus in Posterenk.

Daar verheugen we ons ook op: meteen even gezellig bijpraten met iets warms te drinken en iets lekkers erbij. Eerst nog met een klein aantal gezinnen, maar de bedoeling is om de week daarna uit te breiden naar iedereen die eerder bij ons heeft aangegeven interesse te hebben in eten rechtstreeks van de boer.