Leveranciers

Boerderij de Elshof – Melktap Wilp

Op boerderij de Elshof in Wilp woont de familie van de Kamp; Johan, Christel, Loes, Suus, Ruud en Ties. Het melkveebedrijf telt 175 koeien en 80 pinken en kalveren. De koeien lopen zoveel mogelijk overdag buiten van het
voorjaar tot in het najaar, afhankelijk wat het weer en het land toelaten. In 2019 is Christel op het erf gestart met een klein boerderijwinkeltje, Melktap Wilp. Iedereen kan hier verse rauwe melk kopen, rechtstreeks van onze eigen koeien.
De meeste melk verkopen we aan onze melkfabriek Friesland Campina en aan huis. Maar 1x in de zes weken komt Silvester van de mobiele kaasmakerij “De Kaasbaas Ede” bij ons op het erf om echte ‘Boerenkaas van de Elshof’te maken, kaas gemaakt van rauwe melk. ’s Ochtends laat Silvester de warme melk rechtstreeks in de tobbe lopen en aan het eind van
de dag staan de kazen onder de pers. Op de dagen dat Silvester kaas maakt, is er verse wei verkrijgbaar. Waarom onze keuze voor verkoop van rauwe melk en rauwmelkse kaas? Rauwe melk en rauwmelkse kaas smaakt niet alleen erg lekker, maar ze kennen ook veel gezondheidsvoordelen ten opzichte van melk en kaas waarvan de melk verhit is geweest. Onbewerkt betekent meer voedingstoffen, vitaminen, mineralen, etc. Het enzym lactase, dat van nature in melk zit, blijft intact. Dat is belangrijk, omdat dit enzym juist bijdraagt aan de vertering van lactose (melksuiker). Uit studies blijkt dat veel mensen met een lactose-intolerantie rauwe, onbewerkte melk beter verdragen. Rauwe melk bevat bovendien veel goede, levende bacteriën die een positief effect kunnen hebben op het immuunsysteem van de drinker.

Bij Melktap Wilp kun je dus terecht voor verse melk en boerenkaas van de Elshof, maar ook voor diepgevroren rundvlees van onze eigen runderen. In het winkeltje zijn veel verse streekproducten verkrijgbaar zoals eieren, zuivel, groenten, aardappelen, honing, bakproducten etc. Veel mensen weten ons winkeltje ook te vinden voor een lekker boerensoftijsje of
boerenroomijsje
U bent van harte welkom!

By Monika

Mijn naam is Monika Bruntink, ik woon in de Posterenk, ik mag van ons universum Energie doorgeven. Ik werk hierom als Magnetiseur en ben al met Energie bezig sinds ik mij kan herinneren. Mijn Praktijk werd werkelijkheid op 01-01-2011 en sindsdien niet stil gezeten qua ontwikkelingen. Intussen ook gediplomeerd Psychosociaal Coach, Bach Bloesem Frequenties, Masseur & Aromatherapeut. Lees op mijn site het verhaal achter www.monikabruntink.nl

Al mijn Creativiteit kan ik kwijt in het concept van ByMonika. .  
Als ‘Geur-Frequentie specialist’ maak ik diverse uitgeteste combinaties voor mens & dier. Rollertjes, flesjes en sprays, huidboters, wondrollers om de genezing van wonden mooi te laten verlopen en littekenweefsel zo goed mogelijk te laten genezen. Maar ook om te verdampen, inhaleren en voor “op en onder -weg”, voor het slapen gaan, ont-stressen stel ik voor jou een mooie specifieke combinatie samen.

In de webshop van Loka Groot Voorst vind je mijn Huidboters en Balsems, producten van biologische oorsprong van leveranciers die producten leveren die met hun hart en zielsliefde zijn gemaakt.. Dit alles gecombineerd door mij met mijn passie en liefde voor een hemels product die jouw huid voedt, herstelt en liefde geeft.. je frequentie verhoogd.

Zonnenberg Honing

Laten wij ons voorstellen; wij zijn Jeroen en Dragana Peereboom beide enthousiaste imkers woonachtig officieel in Wilp, maar feitelijk aan de rand van Twello.

Dragana heeft eerst haar imker diploma gehaald en daarbij mij aangestoken met het imkervirus, en ik ben nu ook al bijna 10 jaar gediplomeerd imker.

Wij hebben onze ongeveer 10 honingbijen volken in onze achtertuin staan, en onze haalbijen halen hun nectar en stuifmeel in een straal van ongeveer 3 km rondom ons huis.
Omdat de dracht in het voorjaar, de zomer en het najaar verschillend is, is ook de smaak, textuur en kleur per seizoen verschillend. Daarom proberen we drie keer per jaar honing te oogsten, voorjaar, zomer en najaar. Wij bepalen natuurlijk altijd eerst of het wel mogelijk is en zorgen dat het volk zelf altijd voldoende honing heeft.
We slingeren zelf onze honing en verpakken deze in potjes en verhitten de honing nooit meer dan 40-45 graden Celcius, om ervoor te zorgen dat kenmerkende enzymen niet verloren gaan. Dit kun je natuurlijk ook zelf doen als de honing versuikerd is, door het honing potje in een oven die op 40 graden Celcius staat te verwarmen.

Mocht je ook enthousiast zijn en onze honingbijen in actie willen zien ben je natuurlijk altijd welkom. Groetjes Jeroen en Dragana.

De Overkant

Onze tuin is gevestigd in Twello, vlak langs de IJssel, op het ca 1,5 ha land waar al in 1979 is begonnen met de teelt van biologische groenten. De groenten worden biologisch geteeld onder SKAL keurmerk. Dat betekent zonder chemische bestrijdings- middelen of kunstmest en met veel aandacht voor het totale ecologische systeem. Door al meer dan 35 jaar op biologische wijze te telen, is op de tuinderij een goed ecologisch evenwicht ontstaan. Zo worden al meer dan 15 jaar de groenten geleverd aan een eigen klantenkring door middel van groentepakketten en zelfoogst. Tuinders Sander Bakkenist en Laurens van Zwol dragen zorg voor de gewassen in de tuin. Met meer dan 30 jaar gezamenlijke ervaring in het biologisch tuinieren op verschillende plekken dragen we zorg om van klein zaadje tot snijklare groente de teelt te verzorgen. De groenten die niet in de pakketten gaan bieden we graag aan via het Loka Groot Voorst initiatief, zo gaat er niets verloren.

Meer informatie: www.tuinderijoverkant.nl

Dijk 43

Eerlijk vlees. Op Dijk43 wordt op een duurzame en natuurlijke manier voedsel geproduceerd met volledige openheid naar de consument. Met passie en liefde worden de varkens bij ons grootgebracht. Het resultaat: lekker en verantwoord varkensvlees, dat wij rechtstreeks aan jou leveren! Alle varkens worden hier op de boerderij geboren. Zij worden met zorg grootgebracht op een manier waar varken en boer zich prettig bij voelen. Zo hebben de varkens veel ruimte, zowel buiten als binnen. De varkens krijgen in het uiterste geval antibiotica, alleen wanneer dat echt nodig is. Maar doordat de varkens meer ruimte hebben komt dit eigenlijk bijna niet voor.De voeding voor de varkens wordt zoveel mogelijk uit de regio of van eigen land gehaald. Het varken wordt bij ons van zaadje tot karbonaadje gecontroleerd. Als het varken slachtrijp is vervoeren wij haar naar de ambachtelijke slager in de buurt. Hier wordt het varken klaar gemaakt om jou van een (h)eerlijke maaltijd te voorzien.

Meer informatie: dijk43.nl

Mary’s Magic

“Heey daar! Ik wil je graag iets laten proeven…

Ik heb een grote passie voor gezondheid, zowel mentaal als fysiek. Puur en lekker eten past hier perfect bij. Daarom ben ik recent begonnen aan Mary’s Magic, waarin ik deze ingrediënten combineer.
Ik wil mensen laten zien hoe héérlijk het is om gezond te eten; om mindful om te gaan met waar je je mee voedt. Ik wil bijdragen aan meer bewustzijn voor mogelijkheden van onbewerkt, gezond en (h)eerlijk eten door snacks te maken die puur genieten zijn.
Mary’s Magic chocolate bars/bonbons zijn gemaakt met alleen pure producten: dadels, noten, kokosolie, rauwe cacao (met oog voor mens en natuur) en etherische oliën. Een luxeproduct, zonder toegevoegde geraffineerde suikers. Glutenvrij, lactosevrij, raw en met de hand gemaakt. Met heel veel liefde!

Ik hoop dat je puur geniet! Veel liefs, Marije

Meer informatie: https://marysmagic.nl

Paula’s wasmiddelen

Via deze weg mag ik mij graag aan jullie voorstellen. Ik ben Paula Boerkamp en woon met mijn heerlijke gezin in Twello. 

De afgelopen jaren ben ik mij gaan verdiepen in het volgende: Wat zit er nou eigenlijk in alle producten die wij dagelijks gebruiken en consumeren? Zo begon mijn weg naar het koken zonder zakjes en gaandeweg breidde deze ‘hobby’ zich snel uit. 

Een bevriende boerin leerde mij over het maken van eigen wasmiddel doormiddel van Sunlight zeep. En samen met mijn dochters begonnen we aan de keukentafel. Muziekje aan en lekker zeep raspen en koken. Ons hele huis rook niet veel later naar vloeibaar wasmiddel met de bekende lichte citroen geur. Inmiddels zijn we alweer anderhalf jaar verder. 

Speciaal voor jullie heb ik een prachtige etherische olie die ik tijdens het maak proces kan toevoegen aan het wasmiddel. Namelijk Lavendel. Lavendel heeft een rustgevende en ontspannende invloed. Emoties komen weer in evenwicht. 

Daarnaast maak ik ook vaatwastabletten! De basis bestaat uit 4 ingrediënten. Namelijk Kristalsoda, citroenzuur, zuiveringszout en zeezout. Afgeblust met een vleugje etherische olie : citroen en een scheutje natuurazijn om er handige blokjes mee te maken. Elk blokje is handgemaakt en de sfeer die de blokjes uitstralen is dan ook echt ambachtelijk. Geen blokje is hetzelfde! 

Lokaal gemaakte wasmiddel of een pot vaatwastabletten cadeau doen? Wat een tof idee! Ik pak het graag feestelijk voor u in. 

En pssssttt…. Vergeet de lege fles wasmiddel MET label niet in te leveren! Je krijgt 1 euro korting op je nieuwe aankoop wasmiddel bij de kassa. 

Veel liefs, Paula Boerkamp

Van het Boerenland

Wij zijn Paul en Mariska, we komen beide uit Apeldoorn en wonen sinds een aantal jaar met onze 3 kinderen in Emst. Paul had altijd al verschillende agrarische hobby’s en Mariska heeft een grote moestuin.

Toen Paul 4 jaar geleden hielp met het rooien van de aardappels uit de moestuin  vond hij dit wel veel werk en doordat we een ziekte in de aardappels hadden was een gedeelte van de oogst ook nog eens mislukt. Dit triggerde Paul zijn ondernemersgeest en hij begon uit te zoeken hoe we zelf kleinschalig, maar machinaal, aardappels konden verbouwen. Voorwaarde hiervoor was dan wel dat we geen gebruik zouden maken van chemische bestrijdingsmiddelen. Via marktplaats werden een poot- en rooimachine voor achter de trekker aangeschaft en in april 2020 gingen de eerste biologische pootaardappels de grond in. Dat jaar verbouwden we 500m2 aardappels en in oktober hadden we de gehele opbrengst al uitverkocht. Het jaar daarop verbouwden we het dubbele aantal aardappels en zo blijven we groeien.

Het blijft een leuke uitdaging om onbespoten aardappels te verbouwen; naast ziektes en plagen waar we mee om moeten gaan hebben we te maken met onkruiddruk en is het goed houden van de aardappels zodat ze niet uit lopen een uitdaging. We hopen steeds meer en steeds langer, mensen te kunnen voorzien van lekkere, onbespoten aardappels!

Meer informatie: Van het Boerenland

Broodrevolutie

Wij bakkers; Jolien, Lotte en Annemiek hebben elkaar gevonden in een gezamenlijke passie voor lokale producten. In ons broodavontuur ontdekken we steeds meer lokaal geteelde (oude) granen, nieuwe mogelijkheden en goede combi’s. We werken samen met korenmolen ‘De Leeuw’ in Lettele, boerderij ‘Bij Tjoonk’ in Bathmen, boerderij ‘Ruimzicht’ in Halle, landgoed ‘Velhorst’ in Lochem en Lizelore Vos in Kraggenburg. Zoveel mogelijk biologisch en biologisch-dynamisch. Wij geloven net als jij in een eerlijke samenleving en vinden dat boeren, molenaars, bakkers een veel betere prijs moeten krijgen voor het ambachtelijke product dat ze met zoveel liefde en gedrevenheid maken. Investeer dus ook in je eigen omgeving… …join de BROOD.revolutie!

Veehouderij Kruitbosch

Wij zijn de familie Kruitbosch uit Voorst en wonen met onze 3 kinderen op het mooie landgoed De Poll.
Wij runnen hier een melkveehouderij met 140 melkkoeien, gemolken op 2 robots.
Sinds een jaar of 10 verkopen wij rundvlees van onze eigen opgefokte vleeskoeien.
Dit zijn kruisling koeien van Holstein x Belgisch wit blauw. Ons vee wordt geslacht door Marcel.
Ambachtelijke slager Marcel van der Weegh uit Raalte is gespecialiseerd in het kleinschalig verwerken van vlees.
Hij haalt de koe bij ons op en zorgt dat het vlees netjes gevacumeerd bij ons terug komt.
Door de korte lijnen kun je zo dus heerlijk eerlijk vlees uit eigen regio eten.
Wil je de koeien een keer zien, onze deur staat altijd open.

Boerderij de Kolke

Voorst ligt tussen de Veluwe en de ijssel. Een prachtig afwisselend gebied, met bos, weilanden, akkerland, en de Voorster beek die door de landerijen slingert. In dit gebied net buiten het dorp Voorst ligt boerderij de Kolke, een van de zes boerderijen van landgoed Beekzicht.
Het teelt plan bestaat uit suikerbieten, granen, aardappelen en cranberry’s.
De boerderij is als akkerbouwbedrijf te klein. Er is uiteindelijk voor verbreding gekozen. De deel van de boerderij is voor een groot deel ingericht als winkel met veel streekproducten.
Veel eigen geteelde producten worden verwerkt en in de winkel, als erkend Veluws streekproduct, aangeboden. Een goede aanvulling aan het assortiment was om te beginnen met de cranberryteelt .
De geoogste bessen worden verwerkt tot jam, compote, gelei, chutney, dessertsaus, appel/cranberry en puur sap.
De Kolke word ook door veel campers bezocht, een deel van het erf is hier voor vrij gehouden.

Meer informatie: www.dekolkevoorst.nl

Pluimveehouderij Verbeek

Diervriendelijke ronde stal volgens het 3 sterren beter leven keurmerk. Het ei uit de Ronde Stal is in feite een scharrelei, maar de eieren uit de Ronde Stal krijgen binnen de beter leven classificatie van de Dierenbescherming drie sterren, het maximaal aantal sterren. Dat betekent dat de Dierenbescherming het dierenwelzijn van de kippen uit de Ronde Stal gelijk acht aan dat van kippen uit de biologische leghennensector. Bovendien is het ei uit de Ronde Stal momenteel het enige ei met een milieukeur.

Meer informatie: pluimveehouderijverbeekvaassen.nl

Voorstenaer kaas, Melkveebedrijf Welgelegen

De familie Lankhorst aan het woord: In Voorst runnen wij een melkveebedrijf, een pachtbedrijf, dat onderdeel is van Landgoed Beekzicht. Zowel de melkkoeien, als de jonge koeien (het jongvee), lopen een groot deel van het jaar in de wei.
De melk waarvan we de kaas maken, is weidemelk. Doordat het stremsel dat wordt gebruikt plantaardig is, is de kaas vegetarisch. Het bevat geen toegevoegde conserveermiddelen of kleurstoffen.

Omdat ons melkveebedrijf aan verschillende vereisten voldoet, zoals een ligplek voor iedere koe, en voldoende koeborstels, draagt onze melk het keurmerk ‘planet proof’ van Friesland Campina. Hiernaast zijn we nog lid van IJsselvallei boert en eet bewust. Deze organisatie probeert de verbinding tussen boer en burger te versterken. Daar werken wij graag aan mee!

Meer informatie: Voorstenaer kaas – Melkveebedrijf Welgelegen.

Molen de Ooievaar

In het prachtige dorpje Terwolde gelegen langs de IJssel tussen Deventer en Apeldoorn staat de 4e molen in de geschiedenis te pronken op zijn voetstuk. In 2015 brandde Molen de Ooievaar voor de 3e keer af een tragedie voor het dorp. Eind 2018 draaien de wieken weer van Molen de Ooievaar. Er zijn vier molenaars, zij geven ook rondleidingen in de molen.

De molen levert vele meelsoorten, broodmixen en bakmixen. Meer informatie: www.molenterwolde.nl

Goudbeek

Midden op de Veluwe tussen Epe en Oene vindt u onze boerderij. Boerderij Goudbeek is al generaties lang een kleine boerderij met weidegang koeien. Wilt u graag bewust zuivel consumeren die rechtstreeks afkomstig is van een diervriendelijke boerderij en eerlijk geprijsd is? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!.

Meer informatie: De Goudbeek