
Biologische boerderij Huize Wilp
Wij zijn familie van Ginkel en hebben een biologisch melkveebedrijf met een kleinschalige biologische kippentak in Wilp. Onze boerderij “Huize Wilp” is een historische plek en wordt sinds 1230 genoemd. Op deze plek wordt al eeuwen voedsel verbouwd en vee gehouden. In 1971 kocht onze familie de boerderij.
Wij houden voornamelijk koeien van het Franse dubbeldoelras Montbèliarde en leveren onze melk aan Arla. Ons bedrijf is extensief en wij werken biologisch en zoveel mogelijk natuurinclusief. Onze koeien mogen hun horens houden en hebben zeer veel weidegang. De kippen scharrelen van april tot oktober in de weides in een verrijdbare kippenkar. De eieren zetten wij af op de lokale markt.
De kippen kunnen de hele dag naar hartenlust gras, kruiden, insecten en wormen pikken, fladderen en lekker zonnebaden. Tijdens de wintermaanden hebben zij toegang tot een boomgaard en bij de ophokplicht hebben ze naast hun kippenkar een extra binnenruimte. Hierin is veel afleiding te vinden zoals strooisel, luzerne en stofbaden. Ze hebben zelfs 2x zoveel ruimte als de biologische standaard voorschrijft. Wij vinden het belangrijk dat de dieren zo dierwaardig mogelijk kunnen leven en hun natuurlijke gedrag kunnen uiten.
Onze weidekippen zijn dubbeldoelkippen. Een dubbeldoelkip is zowel geschikt voor eieren als voor vlees. Ze zijn robuuster doordat ze een lagere eiproductie hebben en daardoor meer in hun eigen lichaamsconditie kunnen investeren. Daarnaast mogen de haantjes, hun broertjes, ook langzaam en kipvriendelijk opgroeien en leveren zij uiteindelijk een stukje kwaliteitsvlees. De broertjes worden grootgebracht op een boerderij in Nijkerk en het vlees wordt afgezet onder de naam Alleb”ei. Wij hopen in de toekomst ook zelf hanen te kunnen houden en ook het vlees van de hennen te kunnen aanbieden.

TWELLOW Huidverzorging
Mijn naam is Chantal de Haan en ik ben sinds het begin bij Loka betrokken en ben dankbaar in wat we tot nu toe neergezet hebben. Met prachtige lokale en pure producten en een groeiend aantal deelnemers. Maar we misten nog iets…
Voedend, puur en lokaal zijn voor mij belangrijke waarden en dat geldt zeker ook voor huidverzorging. Mijn huid was altijd erg gevoelig, waardoor ik eigenlijk nooit make-up kon verdragen en ik ook erg voorzichtig was met iets op m’n huid smeren met ‘zooi’ erin. Het was, ongeveer 15 jaar geleden, voor mij een grote openbaring dat je olijfolie of kokosolie op je huid kon smeren en dat je daarmee je huid kon voeden en beschermen.
Echter mijn rosacea ging er niet van over, totdat ik tallow ging gebruiken. Hoe dat komt? Omdat het rundervet een samenstelling heeft die veel dichter bij onze huid staat dan de plantaardige oliën en vetten.
En sinds ongeveer een half jaar maak ik mijn eigen balsems, zepen en ook tandpasta’s van/met tallow. Bij mij thuis willen ze niet meer anders en mensen die het uitprobeerden kwamen enthousiast terug voor een nieuw potje huidbalsem.
TWELLOW wordt gemaakt van tallow uit de buurt van Twello (fam Kruitbosch) en ook de honing (in de TWELLOW Honingbalsem), komt bij onze LOKA leverancier uit Twello vandaan.
Wil jij ook graag een stralende gezonde huid, zonder de bijgeleverde chemische bestanddelen? Probeer dan eens een potje TWELLOW uit de buurt van Twello.
En wil je weten wat ik verder allemaal doe en waar ik je misschien mee kan helpen? Neem dan eens een kijkje op mijn website www.chantaldehaan.nl, levenscoach therapeut.
PS
Alle crèmes zijn handgemaakt van eetbare en pure ingrediënten en zoveel mogelijk lokaal. Er worden geen synthetische middelen toegevoegd, en bijna alle ingrediënten zijn van biologische oorsprong

Kwekerij Eeuwhorst
Mijn naam is Annemarie van Eek en ik ben de eigenaar van Kwekerij Eeuwhorst in Emst. Samen met mijn man Gerrit zijn wij in 2012 gestart met onze kwekerij.
Door middel van kleine stekjes uit te planten en te laten groeien tot een volwaardig plant, struik of boom.
Dit o.a. met het nobele idee dat er meer groen komt in ons landschap en dat de bomen dicht bij huis verkrijgbaar zijn voor een redelijke prijs.
Ook ben ik sinds 2020 gestart met een pluktuin naast de kwekerij.
De groente, aardappelen, fruit en bloemen zijn onbespoten ( puur natuur).
Zo kunt u zelf uitzoeken wat u wilt hebben of een boeket plukken dat u mooi vind.
Voor ons is het genieten als iemand met een mooi boeket of een doos vol groente en een lach op het gezicht ons erf verlaat.
Mocht je struiken of bomen willen aanschaffen, Kwekerij Eeuwhorst zit aan de Eeuwhorstweg 5 in Emst


Huize Bingelder
Vanaf het jaar 2000 wonen wij ( Peter en Marjan ) in Teuge in huize Bingelder( betekent “ ik ben Gelderlander “) op een stuk land van iets minder dan een hectare .
Aangezien ik dol ben op tuinieren maar in de beginjaren door onze zaak geen genoeg tijd kon vinden om te tuinieren hielp mij zwager Willie veel mee .
We kochten elk jaar wel een fruitboom erbij . Sommige appelbomen stonden er al toen wij het huis kochten , waaronder een oude goudreinet .
In 2023 hebben wij onze zaak verkocht en kwam er tijd vrij om te tuinieren en zijn Peter en ik en onze zwager veel in onze tuin bezig.
In het voorjaar van dit jaar ( 2025) hebben de bijtjes goed hun werk kunnen doen . Dit was goed te zien in september toen we konden oogsten . Zonder bestrijdingsmiddelen was er een overschot aan o.a. appels en peren . Voorgaande jaren lieten wij de appels en peren persen bij de Welsumse sapmobiel dit alles was dan voor eigen gebruik . Maar nu hebben we zoveel dat we dit graag willen laten proeven door klanten van LokaGrootVoorst .

Kalkman Van Nifterik Geitenzuivel en groentes
Wij, fam Kalkman en fam van Nifterik, wonend in het buitengebied van Terwolde hebben op ons erf een paar witte melkgeiten voor de hobby en een hele grote moestuin. We verwerken de geitenmelk tot heerlijke producten die we gebruiken voor ons gezin. Regelmatig hebben we hiervan over en daarom willen we dit graag met u delen. Ook uit de moestuin komt met regelmaat teveel voor onszelf. Ons aanbod varieert met de seizoenen mee. We gebruiken geen bestrijdingsmiddelen en maken onze kaas en kwark met vegan stremsel. We hopen dat u net zo geniet van onze producten als wij!

Buurtdees’m
Zuurdesembrood uit de buurt, voor de buurt
Wij zijn Rosa en Tatime en sinds december 2024 bakken wij als Buurtdees’m zuurdesembrood voor de buurt. Buurtdees’m is ontstaan vanuit een gezamenlijke passie voor bakken en goed brood. We bakken al geruime tijd zuurdesembrood voor ons gezin en het leek ons leuk om onze liefde voor zuurdesembrood te delen. Inmiddels bakken we elke zaterdag een heleboel extra broden die we vanuit huis op bestelling verkopen aan de buurt. Tatime bakt voor Terwolde en omstreken en Rosa voor Posterenk en omstreken.
We hebben een vast assortiment van lichte/midden/donkere broden, rozijnenbrood en glutenarmbrood. Daarnaast bakken we elke maand een andere special (focaccia, chocoladekoffie boule, Italiaans kruidenbrood…).
Ons brood bestaat uit speltmeel, speltbloem, water, zuurdesemstarter en zout. We gebruiken uitsluitend biologische ingrediënten, het liefst uit de buurt. Het biologische speltbloem en speltmeel halen we bij de molen in Klarenbeek. Om het brood te laten rijzen gebruiken we geen gist maar een zuurdesemstarter. Dit zorgt voor een heerlijke smaak, een lekker mals brood en een betere vertering door het lichaam.
Sinds kort ligt ons brood ook bij de Molen in Terwolde en zijn onze specials via Loka te koop, super leuk! We hopen hiermee het assortiment van Loka aan te vullen naast alle mooie producten die er al verkocht worden.
Tot snel en alvast eet smakelijk!
Groet Rosa en Tatime

Zuiver Zoet
Taartjes zoals ze ècht bedoeld zijn. Taartjes waar je gelukkig van wordt!
Mijn missie is het om mensen laten ervaren dat glutenvrije en pure voeding net zo, of zelfs nóg lekkerder is dan het gangbare en veel bewerkte gebak.
De taartjes zijn vrij van geraffineerde suikers, gluten en onnodige e-nummers. Deels lactosevrij en vegan. Met het streven zo veel mogelijk Biologisch. Ik gebruik pure onbewerkte ingrediënten en dat proef je!
Anne

Hertenboerderij de Weerd
Uit Nijbroek. Onze boerderij ligt tussen de Veluwe en de IJssel en daarom in de IJsselzoom. Vanaf 2002 zijn we begonnen met het houden van herten. De hinden waarmee we begonnen hebben we nog steeds, maar sinds een paar jaar voegen we daar jonge hinden van ons zelf aan toe!
Wij bieden een betaalbaar kwaliteitsproduct van natuurlijk (edel)hertenvlees wat rijk is aan vitaminen, omega 3 vetzuren, eiwitten, minder verzadigde vetten, minder calorieën en meer ijzer en zink.
Alleen jonge volwassen herten worden geslacht zodat het vlees altijd mals en van dezelfde kwaliteit is
Meer informatie: https://hertenboerderij.nl/

Boerderij de Elshof – Melktap Wilp
Op boerderij de Elshof in Wilp woont de familie van de Kamp; Johan, Christel, Loes, Suus, Ruud en Ties. Het melkveebedrijf telt 175 koeien en 80 pinken en kalveren. De koeien lopen zoveel mogelijk overdag buiten van het
voorjaar tot in het najaar, afhankelijk wat het weer en het land toelaten. In 2019 is Christel op het erf gestart met een klein boerderijwinkeltje, Melktap Wilp. Iedereen kan hier verse rauwe melk kopen, rechtstreeks van onze eigen koeien.
De meeste melk verkopen we aan onze melkfabriek Friesland Campina en aan huis. Maar 1x in de zes weken komt Silvester van de mobiele kaasmakerij “De Kaasbaas Ede” bij ons op het erf om echte ‘Boerenkaas van de Elshof’te maken, kaas gemaakt van rauwe melk. ’s Ochtends laat Silvester de warme melk rechtstreeks in de tobbe lopen en aan het eind van
de dag staan de kazen onder de pers. Op de dagen dat Silvester kaas maakt, is er verse wei verkrijgbaar. Waarom onze keuze voor verkoop van rauwe melk en rauwmelkse kaas? Rauwe melk en rauwmelkse kaas smaakt niet alleen erg lekker, maar ze kennen ook veel gezondheidsvoordelen ten opzichte van melk en kaas waarvan de melk verhit is geweest. Onbewerkt betekent meer voedingstoffen, vitaminen, mineralen, etc. Het enzym lactase, dat van nature in melk zit, blijft intact. Dat is belangrijk, omdat dit enzym juist bijdraagt aan de vertering van lactose (melksuiker). Uit studies blijkt dat veel mensen met een lactose-intolerantie rauwe, onbewerkte melk beter verdragen. Rauwe melk bevat bovendien veel goede, levende bacteriën die een positief effect kunnen hebben op het immuunsysteem van de drinker.
Bij Melktap Wilp kun je dus terecht voor verse melk en boerenkaas van de Elshof, maar ook voor diepgevroren rundvlees van onze eigen runderen. In het winkeltje zijn veel verse streekproducten verkrijgbaar zoals eieren, zuivel, groenten, aardappelen, honing, bakproducten etc. Veel mensen weten ons winkeltje ook te vinden voor een lekker boerensoftijsje of
boerenroomijsje
U bent van harte welkom!

By Monika
Mijn naam is Monika Bruntink, ik woon in de Posterenk, ik mag van ons universum Energie doorgeven. Ik werk hierom als Magnetiseur en ben al met Energie bezig sinds ik mij kan herinneren. Mijn Praktijk werd werkelijkheid op 01-01-2011 en sindsdien niet stil gezeten qua ontwikkelingen. Intussen ook gediplomeerd Psychosociaal Coach, Bach Bloesem Frequenties, Masseur & Aromatherapeut. Lees op mijn site het verhaal achter www.monikabruntink.nl
Al mijn Creativiteit kan ik kwijt in het concept van ByMonika. .
Als ‘Geur-Frequentie specialist’ maak ik diverse uitgeteste combinaties voor mens & dier. Rollertjes, flesjes en sprays, huidboters, wondrollers om de genezing van wonden mooi te laten verlopen en littekenweefsel zo goed mogelijk te laten genezen. Maar ook om te verdampen, inhaleren en voor “op en onder -weg”, voor het slapen gaan, ont-stressen stel ik voor jou een mooie specifieke combinatie samen.
In de webshop van Loka Groot Voorst vind je mijn Huidboters en Balsems, producten van biologische oorsprong van leveranciers die producten leveren die met hun hart en zielsliefde zijn gemaakt.. Dit alles gecombineerd door mij met mijn passie en liefde voor een hemels product die jouw huid voedt, herstelt en liefde geeft.. je frequentie verhoogd.

Zonnenberg Honing
Laten wij ons voorstellen; wij zijn Jeroen en Dragana Peereboom beide enthousiaste imkers woonachtig officieel in Wilp, maar feitelijk aan de rand van Twello.
Dragana heeft eerst haar imker diploma gehaald en daarbij mij aangestoken met het imkervirus, en ik ben nu ook al bijna 10 jaar gediplomeerd imker.
Wij hebben onze ongeveer 10 honingbijen volken in onze achtertuin staan, en onze haalbijen halen hun nectar en stuifmeel in een straal van ongeveer 3 km rondom ons huis.
Omdat de dracht in het voorjaar, de zomer en het najaar verschillend is, is ook de smaak, textuur en kleur per seizoen verschillend. Daarom proberen we drie keer per jaar honing te oogsten, voorjaar, zomer en najaar. Wij bepalen natuurlijk altijd eerst of het wel mogelijk is en zorgen dat het volk zelf altijd voldoende honing heeft.
We slingeren zelf onze honing en verpakken deze in potjes en verhitten de honing nooit meer dan 40-45 graden Celcius, om ervoor te zorgen dat kenmerkende enzymen niet verloren gaan. Dit kun je natuurlijk ook zelf doen als de honing versuikerd is, door het honing potje in een oven die op 40 graden Celcius staat te verwarmen.
Mocht je ook enthousiast zijn en onze honingbijen in actie willen zien ben je natuurlijk altijd welkom. Groetjes Jeroen en Dragana.

Dijk 43
Eerlijk vlees. Op Dijk43 wordt op een duurzame en natuurlijke manier voedsel geproduceerd met volledige openheid naar de consument. Met passie en liefde worden de varkens bij ons grootgebracht. Het resultaat: lekker en verantwoord varkensvlees, dat wij rechtstreeks aan jou leveren! Alle varkens worden hier op de boerderij geboren. Zij worden met zorg grootgebracht op een manier waar varken en boer zich prettig bij voelen. Zo hebben de varkens veel ruimte, zowel buiten als binnen. De varkens krijgen in het uiterste geval antibiotica, alleen wanneer dat echt nodig is. Maar doordat de varkens meer ruimte hebben komt dit eigenlijk bijna niet voor.De voeding voor de varkens wordt zoveel mogelijk uit de regio of van eigen land gehaald. Het varken wordt bij ons van zaadje tot karbonaadje gecontroleerd. Als het varken slachtrijp is vervoeren wij haar naar de ambachtelijke slager in de buurt. Hier wordt het varken klaar gemaakt om jou van een (h)eerlijke maaltijd te voorzien.
Meer informatie: dijk43.nl

Mary’s Magic
“Heey daar! Ik wil je graag iets laten proeven…
Ik heb een grote passie voor gezondheid, zowel mentaal als fysiek. Puur en lekker eten past hier perfect bij. Daarom ben ik recent begonnen aan Mary’s Magic, waarin ik deze ingrediënten combineer.
Ik wil mensen laten zien hoe héérlijk het is om gezond te eten; om mindful om te gaan met waar je je mee voedt. Ik wil bijdragen aan meer bewustzijn voor mogelijkheden van onbewerkt, gezond en (h)eerlijk eten door snacks te maken die puur genieten zijn.
Mary’s Magic chocolate bars/bonbons zijn gemaakt met alleen pure producten: dadels, noten, kokosolie, rauwe cacao (met oog voor mens en natuur) en etherische oliën. Een luxeproduct, zonder toegevoegde geraffineerde suikers. Glutenvrij, lactosevrij, raw en met de hand gemaakt. Met heel veel liefde!
Ik hoop dat je puur geniet! Veel liefs, Marije
Meer informatie: https://marysmagic.nl

Paula’s wasmiddelen
Via deze weg mag ik mij graag aan jullie voorstellen. Ik ben Paula Boerkamp en woon met mijn heerlijke gezin in Twello.
De afgelopen jaren ben ik mij gaan verdiepen in het volgende: Wat zit er nou eigenlijk in alle producten die wij dagelijks gebruiken en consumeren? Zo begon mijn weg naar het koken zonder zakjes en gaandeweg breidde deze ‘hobby’ zich snel uit.
Een bevriende boerin leerde mij over het maken van eigen wasmiddel doormiddel van Sunlight zeep. En samen met mijn dochters begonnen we aan de keukentafel. Muziekje aan en lekker zeep raspen en koken. Ons hele huis rook niet veel later naar vloeibaar wasmiddel met de bekende lichte citroen geur. Inmiddels zijn we alweer anderhalf jaar verder.
Speciaal voor jullie heb ik een prachtige etherische olie die ik tijdens het maak proces kan toevoegen aan het wasmiddel. Namelijk Lavendel. Lavendel heeft een rustgevende en ontspannende invloed. Emoties komen weer in evenwicht.
En pssssttt…. Vergeet de lege fles wasmiddel MET label niet in te leveren! Je krijgt 1 euro korting op je nieuwe aankoop wasmiddel bij de kassa.
Veel liefs, Paula Boerkamp

Van het Boerenland
Wij zijn Paul en Mariska, we komen beide uit Apeldoorn en wonen sinds een aantal jaar met onze 3 kinderen in Emst. Paul had altijd al verschillende agrarische hobby’s en Mariska heeft een grote moestuin.
Toen Paul 4 jaar geleden hielp met het rooien van de aardappels uit de moestuin vond hij dit wel veel werk en doordat we een ziekte in de aardappels hadden was een gedeelte van de oogst ook nog eens mislukt. Dit triggerde Paul zijn ondernemersgeest en hij begon uit te zoeken hoe we zelf kleinschalig, maar machinaal, aardappels konden verbouwen. Voorwaarde hiervoor was dan wel dat we geen gebruik zouden maken van chemische bestrijdingsmiddelen. Via marktplaats werden een poot- en rooimachine voor achter de trekker aangeschaft en in april 2020 gingen de eerste biologische pootaardappels de grond in. Dat jaar verbouwden we 500m2 aardappels en in oktober hadden we de gehele opbrengst al uitverkocht. Het jaar daarop verbouwden we het dubbele aantal aardappels en zo blijven we groeien.
Het blijft een leuke uitdaging om onbespoten aardappels te verbouwen; naast ziektes en plagen waar we mee om moeten gaan hebben we te maken met onkruiddruk en is het goed houden van de aardappels zodat ze niet uit lopen een uitdaging. We hopen steeds meer en steeds langer, mensen te kunnen voorzien van lekkere, onbespoten aardappels!
Meer informatie: Van het Boerenland

Broodrevolutie
Wij bakkers; Jolien, Lotte en Annemiek hebben elkaar gevonden in een gezamenlijke passie voor lokale producten. In ons broodavontuur ontdekken we steeds meer lokaal geteelde (oude) granen, nieuwe mogelijkheden en goede combi’s. We werken samen met korenmolen ‘De Leeuw’ in Lettele, boerderij ‘Bij Tjoonk’ in Bathmen, boerderij ‘Ruimzicht’ in Halle, landgoed ‘Velhorst’ in Lochem en Lizelore Vos in Kraggenburg. Zoveel mogelijk biologisch en biologisch-dynamisch. Wij geloven net als jij in een eerlijke samenleving en vinden dat boeren, molenaars, bakkers een veel betere prijs moeten krijgen voor het ambachtelijke product dat ze met zoveel liefde en gedrevenheid maken. Investeer dus ook in je eigen omgeving… …join de BROOD.revolutie!

Veehouderij Kruitbosch
Wij zijn de familie Kruitbosch uit Voorst en wonen met onze 3 kinderen op het mooie landgoed De Poll.
Wij runnen hier een melkveehouderij met 140 melkkoeien, gemolken op 2 robots.
Sinds een jaar of 10 verkopen wij rundvlees van onze eigen opgefokte vleeskoeien.
Dit zijn kruisling koeien van Holstein x Belgisch wit blauw. Ons vee wordt geslacht door Marcel.
Ambachtelijke slager Marcel van der Weegh uit Raalte is gespecialiseerd in het kleinschalig verwerken van vlees.
Hij haalt de koe bij ons op en zorgt dat het vlees netjes gevacumeerd bij ons terug komt.
Door de korte lijnen kun je zo dus heerlijk eerlijk vlees uit eigen regio eten.
Wil je de koeien een keer zien, onze deur staat altijd open.

Boerderij de Kolke
Voorst ligt tussen de Veluwe en de ijssel. Een prachtig afwisselend gebied, met bos, weilanden, akkerland, en de Voorster beek die door de landerijen slingert. In dit gebied net buiten het dorp Voorst ligt boerderij de Kolke, een van de zes boerderijen van landgoed Beekzicht.
Het teelt plan bestaat uit suikerbieten, granen, aardappelen en cranberry’s.
De boerderij is als akkerbouwbedrijf te klein. Er is uiteindelijk voor verbreding gekozen. De deel van de boerderij is voor een groot deel ingericht als winkel met veel streekproducten.
Veel eigen geteelde producten worden verwerkt en in de winkel, als erkend Veluws streekproduct, aangeboden. Een goede aanvulling aan het assortiment was om te beginnen met de cranberryteelt .
De geoogste bessen worden verwerkt tot jam, compote, gelei, chutney, dessertsaus, appel/cranberry en puur sap.
De Kolke word ook door veel campers bezocht, een deel van het erf is hier voor vrij gehouden.
Meer informatie: www.dekolkevoorst.nl

Pluimveehouderij Verbeek
Diervriendelijke ronde stal volgens het 3 sterren beter leven keurmerk. Het ei uit de Ronde Stal is in feite een scharrelei, maar de eieren uit de Ronde Stal krijgen binnen de beter leven classificatie van de Dierenbescherming drie sterren, het maximaal aantal sterren. Dat betekent dat de Dierenbescherming het dierenwelzijn van de kippen uit de Ronde Stal gelijk acht aan dat van kippen uit de biologische leghennensector. Bovendien is het ei uit de Ronde Stal momenteel het enige ei met een milieukeur.
Meer informatie: pluimveehouderijverbeekvaassen.nl

Voorstenaer kaas, Melkveebedrijf Welgelegen
De familie Lankhorst aan het woord: In Voorst runnen wij een melkveebedrijf, een pachtbedrijf, dat onderdeel is van Landgoed Beekzicht. Zowel de melkkoeien, als de jonge koeien (het jongvee), lopen een groot deel van het jaar in de wei.
De melk waarvan we de kaas maken, is weidemelk. Doordat het stremsel dat wordt gebruikt plantaardig is, is de kaas vegetarisch. Het bevat geen toegevoegde conserveermiddelen of kleurstoffen.
Omdat ons melkveebedrijf aan verschillende vereisten voldoet, zoals een ligplek voor iedere koe, en voldoende koeborstels, draagt onze melk het keurmerk ‘planet proof’ van Friesland Campina. Hiernaast zijn we nog lid van IJsselvallei boert en eet bewust. Deze organisatie probeert de verbinding tussen boer en burger te versterken. Daar werken wij graag aan mee!
Meer informatie: Voorstenaer kaas – Melkveebedrijf Welgelegen.

Molen de Ooievaar
In het prachtige dorpje Terwolde gelegen langs de IJssel tussen Deventer en Apeldoorn staat de 4e molen in de geschiedenis te pronken op zijn voetstuk. In 2015 brandde Molen de Ooievaar voor de 3e keer af een tragedie voor het dorp. Eind 2018 draaien de wieken weer van Molen de Ooievaar. Er zijn vier molenaars, zij geven ook rondleidingen in de molen.
De molen levert vele meelsoorten, broodmixen en bakmixen. Meer informatie: www.molenterwolde.nl

Goudbeek
Midden op de Veluwe tussen Epe en Oene vindt u onze boerderij. Boerderij Goudbeek is al generaties lang een kleine boerderij met weidegang koeien. Wilt u graag bewust zuivel consumeren die rechtstreeks afkomstig is van een diervriendelijke boerderij en eerlijk geprijsd is? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!.
Meer informatie: De Goudbeek

